15/03-31/05/2017 – Gustavo Zimmermann & Μαρία Θωμοπούλου @ Arthens

Gustavo Zimmermann & Μαρία Θωμοπούλου @ Arthens

www.ocho.gr

Una pausa, un abrazo, un silencio, un tango……
Tango Seminars με τον Gustavo Zimmermann και την Μαρία Θωμοπούλου. Ο γνωστός, αγαπητός και ταλαντούχος δάσκαλος του Tango επιστρέφει για έναν νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας δυόμιση μηνών, με πλούσια ύλη, πολλές ιδέες κι ανεβασμένη διάθεση.
Η επικοινωνία, η αναπνοή, η κομψότητα, ο σεβασμός στον χώρο της milongas, η διαχείριση της ενέργειας, το κοντρόλ, η προσαρμογή του βηματολογίου βάση του χώρου που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως καβαλιέροι κι ως ντάμες ως προς το ύφος, την μουσική και την χορευτική μας έκφραση στο Tango Salon, Milonguero κι Escenario. Aυτά κι άλλα πολλά είναι κάποια από τα θέματα που θα ασχοληθούμε κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη
Τμήμα αρχαρίων 18:00 – 19:00
Τμήμα μεσαίο 19:00 – 20:00
Τεχνική αντρών κάθε Δευτέρα 20:00 – 21:00
Τεχνική γυναικών κάθε Τετάρτη 20:00 – 21:00

Έναρξη μαθημάτων 15 Μαρτίου μέχρι 31 Μαίου
στον χώρο του πολυχώρου τέχνης Arthens Art Community
Αιόλου 77 & Ευριπίδου


CV Gustavo Zimmermann

O Gustavo Zimmermann γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Santa Fe της Αργεντινής, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του Τango παραδίδει μαθήματα και συμμετέχει σε Τango Shows σε Αργεντινή, Ευρώπη και Βραζιλία.
Έχει διατελέσει μέλος της “Asociación de Maestros, Bailarines y Coreógrafos de Tango Argentino” του Buenos Aires της Αργεντινής.
Σπούδασε tango στην “Escuela Argentina de tango” στο Buenos Aires. Συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στους προκριματικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tango (“Mundial de Tango”) στην Curitiba της Βραζιλίας. Ήταν διοργανωτής της milonga “Flor de Milonga El Chamuyo” στη Santa Fe.
Διδάσκει κυρίως tango milonguero τόσο ως χορό, όσο και ως φιλοσοφία επιδιώκοντας να συνεχίσει την παραδοσιακή κουλτούρα του αυθεντικού αργεντίνικου tango όπως αυτή τού μεταδόθηκε από την οικογένεια και τους δασκάλους του, αλλά και όπως τη ζει ο ίδιος ως μέρος της πολιτιστικής του ταυτότητας.


CV Μαρία Θωμοπούλου

Η Μαρία άρχισε κλασικό μπαλέτο από τεσσάρων ετών και σπούδασε στην “Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Άννα Πέτροβα. Κατέχει το δίπλωμα της καθηγήτριας του Institute international de Danse a Pari. Είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής Μαίρης Βογιατζή Τράγκα.
Αγάπησε το Tango το 2010 και ασχολήθηκε με διάφορα ήδη του όπως Nuevo, Escenario και Tango Salon όπου παρακολούθησε σεμινάρια με γνωστούς δασκάλους όπως Silvio la Via, Vanesa Vilallba & Facunto Pinero το ζεύγος Veliz κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται επαγγελματικά ως θεατρικός σκηνοθέτης,χορογράφος,κινησιολόγος, καθηγήτρια χορού και σεναριογράφος θεατρικών έργων.
Έχει είδη χορογραφήσει δύο μεγάλες όπερες : Carmen του G.Bizet για το Μεσογειακό Φεστιβάλ Καλλιθέας καλοκαίρι (2016) και την Opera El Greco του συνθέτη Γ. Χατζηνάσιου παραγωγής (ΑΣΚΤ) Καλών Τεχνών για το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά (2015).
Από το 2013 ασχολήθηκε με το Ελληνικό Τανγκό και χορογράφησε στο θέατρο Badminton παραγωγές όπως “Αφιέρωμα στον Σογιούλ”, το “Mια φωνή μύθος” (Αφιέρωμα στη Στέλλα Γκρέκα) επίσης σκηνοθέτησε και χορογράφησε το “Στις Πλάκας τις ανηφοριές” (2016), “Tango Greco”, “ To πιο όμορφο Τανγκό της Αθήνας” παραγωγές της (Ε.Ε.Ε.) Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Τελευταίο της project ήταν η σκηνοθεσία της μουσικοχορευτικής παράστασης “Στα μονοπάτια της παράδοσης” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στο Αργεντίνικο Tango παρουσίασε πέρυσι την μουσικοχορευτική παράσταση “Pasión del Tango” της ομώνυμης ομάδας στο Half Note Jazz Club. Το καλοκαίρι του 2015 ανέβασε για πρώτη φορά ένα δικό της έργο με διασκευή, κείμενα και σκηνοθεσία, το παραμύθι της Σταχτοπούτας “La Cenicienta” για Tango στον πολυχώρο τέχνης El Galpon σε παραγωγή της Escuela Tango Atenas και συμμετείχε σε όλες τις παράστασης “Tango En Eros”. ‘Oπως επίσης χόρεψε στην παράσταση “Tango por Piazzolla” που πραγματοποιήθηκε φέτος στα τέλη καλοκαιριού στο Ηρώδειο σε παραγωγή της Tango Acropolis.


Για περισσότερες πληροφορίες
Διοργάνωση – Μαρία Θωμοπούλου

Support ocho.gr with a click on the ads