Γιατί χορεύω Tango!

Γιατί χορεύω Tango!

www.ocho.gr

Το τάνγκο είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Και μέσα σε αυτόν μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα, να δει τα πάντα, να νιώσει τα πάντα… Αρκεί να αφεθεί!

Το τάνγκο είναι μια ολοκληρωμένη σχέση. Έχει αρχή, μέση και τέλος. Και μέσα σε αυτά τα τριάμισι λεπτά που διαρκεί, ζεις ανεξήγητα κάτι που λένε πως χρειάζεται χρόνια για να το νιώσεις… Την αγάπη! Μια ειλικρινή αγάπη, αμφίδρομη, ανεξάντλητη, χωρίς εγωισμούς και λάθη, χωρίς ενοχές.

Το τάνγκο σε μαθαίνει τον εαυτό σου. Σε φέρνει κοντά στην αίσθηση της εμπιστοσύνης, μια αίσθηση που με τον καιρό χάνουμε, γιατί φοβόμαστε να την προσφέρουμε στους άλλους. Η αγκαλιά όμως, αυτόματα γκρεμίζει κάθε μας φόβο.

Το τάνγκο είναι επικοινωνία. Μια βαθιά επικοινωνία που προκύπτει από την ψυχή και εκφράζεται με το σώμα μας. Αυτή η γλώσσα μιλιέται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν χρειάζεται τίποτα παρά μια πρόσκληση και την αποδοχή της! Ε, καλά, χρειάζεται και τη μουσική!!

Το τάνγκο είναι μια βόλτα με καλή παρέα. Δεν είναι φιγούρες και πόζες. Δεν είναι ζήλιες κι επίδειξη. Στο τάνγκο δεν διεκδικείς. Στο τάνγκο προσφέρεις. Προσφέρεις το χέρι σου κι αυτό είναι σαν να προσφέρεις την καρδιά σου.

Το τάνγκο δημιουργεί σχέσεις ζωής. Σχέσεις δυνατής φιλίας και φυσικά, σχέσεις δυνατού έρωτα…Κι αυτός είναι “ο σκοπός του”. Να μας φέρει κοντά. Να σπάσουμε τα τείχη που μας κρατάνε σε απόσταση, να αφεθούμε, να νιώσουμε χαρά και πληρότητα.

Το τάνγκο είναι γιατρικό. Το γιατρικό της ψυχής μας. Είναι σαν την αλοιφή που βάζουμε στην πληγή ή σαν το αντικαταθλιπτικό χάπι…. Δρα άμεσα κι έχει 100% αποτελέσματα!

Γι’ αυτό χορεύω τάνγκο! Και για χίλιους ακόμα λόγους που θα βρίσκω πάντα για να χορεύω. Κι αν δεν σας καλύπτουν, τότε θα πω πως χορεύω τάνγκο έτσι, γιατί μ’ αρέσει!!!

Αγγελική Γαστεράτου.

Support ocho.gr with a click on the ads